Webshop gordijnen:

Webshop raamdecoratie:

Wij geven u gratis advies

Bel ons, wij zitten voor u klaar!

(0224) 850 655

ma / vr 09:00 tot 18:00

Contactgegevens

Gestoffeerd.nl

Telefoon (0224) 850 655
Email info@gestoffeerd.nl

Gordijnen op maat laten maken in Hoorn

Gordijnen waar je blij van wordt!

Gordijnen zijn functioneel en geven de juiste sfeer aan je huis.  Ben je op zoek naar trendy, moderne, basic of stoere gordijnen? Wil je nieuwe gordijnen voor de kinderkamer of lekker uitslapen met verduisterende gordijnen?

Wij hebben het grootste aanbod, meer dan 1500 gordijnstoffen op voorraad, in ‘tig’ kleuren, heel veel dessins, transparante en dichte kwaliteiten.  Voor ieder interieur en elk budget een uitgebreide keuze en snel geleverd.

 

Gordijnen op maat gemaakt, bestel nu online uw gordijnen door op bovenstaande link te klikken!

De 2016 voorjaars collectie van A House of Happiness is weer binnen!

Onze gordijnen collectie wordt twee keer per jaar vernieuwd, verfrist en aangepast zodat wij up to date blijven wat betreft de nieuwste trends.

Wij zien u graag terug in onze showroom.

Hieronder enkele tips voor langer plezier van je gordijnen:

 

De gordijnen worden na het ophangen in de plooi gedrukt. Laat de gordijnen minimaal 24 uur in elkaar gedrukt hangen.

Zorg voor het vrijhangen van de gordijnen. Laat de gordijnen niet schuren langs plafonds, ruwe muren of vensterbanken.

Gebruik trekstangetjes voor het openene en sluiten van de gordijnen. Dit voorkomt vuile handafdrukken en pilling van de stof.

Gordijnen zijn niet geschikt als zonwering. Met name kwaliteiten met katoen, viscose en linnen kunnen verkleuren bij blootstelling aan fel zonlicht.

Ga niet te snel over tot het reinigen van gordijnen. Bij fabricage van de stof wordt een speciale finishmethode gebruikt die zorgt voor de mooie uitstraling van je gordijnen. Door te reinigen wordt deze finish aangetast.

Buitenlucht doet een gordijne goed! Hang de gordijnen een paar uur buiten, bij voorkeur in de mist en ze zijn weer helemaal fris.

Maak je gordijnen stofvrij door ze met een stofzuiger met zachte borstel of mondstuk schoon te zuigen.

Voor een extra mooie valling aan de onderzijde, strijk je de zoom aan de achterzijde van de stof scherp in. Let Op! niet te heet strijken en altijd aan de achterzijde. Probeer eerst een stukje zoom. Wees vooral voorzichtig met stoom, dit is namelijk 100 graden!

Voor het juiste reinigingsadvies van jouw gordijnen kijk je op het ingenaaide wasetiket, rechts boven in het gordijn. 

 
Plooien:

- Enkele plooi


- Dubbele plooi


- Drievoudige plooi
 


Vouwgordijnen 

Diversen- Baan met lussen


- Baan met zeilringen
- Baan met borderzoom overgordijnen to 160 cm breed
Bovenzijde en onderzijde
 
Embrasses:- Afgebiesde baan tot 3 meter per zijkant- Rechte embrasse tot 120cm- Banaan embrasse tot 80cm, gevuld met fiberfill

Specificaties paneelgordijn:
 
 
Zijkanten worden geblindzoomd
 
 • Onderkant tunnel instikken
 • Op lengte snijden
 • Stomen
 • Bovenkant klittenband opstikken
 • Strijken onderkant bovenkant
 • Exclusief verzwaringsbaleinen


 

Meetinstructies

Goed meten en de stof berekenen

Met de aankoop van raamdecoratie die op maat wordt gemaakt, is vaak een hoog bedrag gemoeid. Daarom is het belangrijk om goede stoffen die geschikt zijn voor gebruik in de betreffende ruimte toe te passen. Tegelijk is een goed advies over de confectie nodig. A House of Happiness geeft u hier de belangrijkste meetinstructies voor vitrages, in-betweens overgordijnen en vouwgordijnen.
 

Het opmeten van een gordijn

Dit zijn de algemene regels:
 
Meet met een metalen rolmaat of een vaste  meetlat die lang genoeg is om in één keer te meten.
 • Meet minimaal twee maal om vergissingen te voorkomen.
 • Meet aan beide zijden, een  plafond, vloer of kozijn is niet altijd waterpas; bij verschil in hoogte telt de kleinste maat.
 • Hou rekening met vensterbanken, verwarmingen, e.d. want  gordijnen moeten vrij kunnen hangen.
 • Hou in een nieuw huis rekening met de nog aan te brengen vloerbedekking.

Hoogte en breedte

 • In de dag betekent dat het gordijn binnen de nis van een raam of deur valt.
 • Op de dag betekent dat het gordijn voor de nis van een raam of deur valt.
 • Hou in een nieuw huis rekening met de nog aan te brengen vloerbedekking.

De lengte van de rail of roede bepaalt de breedte van een gordijn. Als er nog geen rail of roede hangt, adviseren wij de roede of rail minimaal 20cm aan beide kanten van het raam te laten uitsteken; hierdoor hangen de gordijnen mooi langs het raam.

 De hoogte wordt bepaald door de maat tussen de vloer en de bovenkant van het gordijn. Hiervan moet 2 cm  worden afgetrokken, zodat het gordijn vrij boven de vloer hangt. Deze klare hoogte is de hoogte inclusief het 'hoofdje'.

Extra instructies

Gordijn in twee of drie delen:
Een gordijn in twee delen op één rails of roede, moet op het formulier worden aangegeven. Van ongelijke delen worden de maten van de aparte delen opgegeven: dus de breedte van zowel het linker als het rechter deel staat op het formulier. Bij een gordijn in drie delen kan het derde deel op een nieuw bestelformulier worden ingevuld. Omdat het atelier alle orders voor één klant verzamelt, maakt men deze gordijnen van dezelfde stof met dezelfde patroonhoogte.

Korte gordijnen:
 Bij voorkeur voor korte gordijnen (bijv. tot aan  vensterbank), advies: de gordijnstof niet precies tot op de vensterbank te laten hangen. Onder invloed van warmte en vocht kan de lengte van het gordijn iets variëren, dit valt niet op als het gordijn zo'n 20 cm over de vensterbank hangt.
 

Ruim hangen:
 Kleur en dessin van gordijnen komen het best tot hun recht  bij een mooie plooi: de meest gebruikte plooi is dan ook de dubbele plooi. Het mooist hangen gordijnen van plafond tot vloer.

Stofverbruik

 Er zijn drie soorten, de voorbeelden ziet u onder Mogelijkheden. Voor elke  plooi geldt een percentage waarmee de breedte wordt vermenigvuldigd om de hoeveelheid stof uit te rekenen.

 • Stofverbruik enkele plooi dubbele plooi tri-plooi
 • Overgordijnen 200% 250% 300%
 • Vitrage 200% 250% 300%


Stofverbruik ringen:
Bij toepassingen van ringen van 25 mm of 40 mm, wordt de breedte met ± 200% vermenigvuldigd.

Stofverbruik lussen:
 Gordijnen met lussen of  gestrikte lussen vragen ook om een vermenigvuldiging van de breedte met ± 200%. Alleen verkrijgbaar bij vitrage, in-betweens en gordijnstoffen, niet in velours.

Hoofdje:
 Het hoofdje van het gordijn is de hoogte tussen de  bovenkant van het gordijn en de haak. Het hoofdje bedekt de runnertjes en een deel van de rail. De standaard afmeting van het hoofdje is 2,5 cm.


 Als geplooide gordijnen worden gehangen aan een roede met ringen (het haakje gaat door een oogje aan de ringen) mag het hoofdje maar  1 cm hoog zijn. Dit hoofdje bedekt dan enkel het 'ophangringetje'. De ringen en de roede blijven volledig zichtbaar.

Voor een gordijn met ringen van 40 mm raden wij een hoofdje van 2 cm aan (max. 4 cm).

Afwerking

Overgordijnen worden standaard gemaakt met 8 cm vliesband. Aan de zij- en onderkant wordt blind gezoomd. De afstand tussen de plooien is ongeveer 10cm.

Vitrages worden standaard gemaakt met 6 cm vliesband; aan de zijkant wordt, indien mogelijk, blind gezoomd. De onderkant van de zijzoom is voorzien van een loodje. De afstand tussen de plooien is ongeveer 8 cm. 

Voor nog meer tips en informatie over gordijnen verwijzen wij u door naar:
http://www.gordijnenopmeten.nl/
 
Ons Atelier
 • Indien stof niet geschikt is als vouwgordijn, geldt dit ook voor paneelgordijnen.
 •  A House of Happiness al meer dan 62 jaar de specialist voor op maat gemaakte gordijnen en vouwgordijnen.
   
  Of het nu voor een raampje van 20 centimeter is of voor een cruiseschip met 8000 ramen, elke bestelling wordt bij A House of Happiness met evenveel zorg en enthousiasme uitgevoerd. Elke opdracht is uniek en eenmalig. Gordijnen worden immers nooit in serie vervaardigd. Het is altijd maatwerk.
   
   De decoratiespecialist A House of Happiness vervult de meest uiteenlopende wensen. Bekleding voor schuine dakramen of metershoge toneelgordijnen, brandwerende kantoorblinds of wapperende transparanten voor een serre, gordijnen van flinterdunne organza of van stevig materiaal.

  Onze stoffen zijn trouwens ook geschikt voor kussens, embrasses, plaids en poefs. Er kunnen meubels mee worden bekleed om een interieur compleet te maken, zodat het een mooi geheel wordt.

  Bij de meeste stoffen wordt de baanlengte in de computer ingegeven, maar dunne stoffen, zoals transparante voiles, worden nauwgezet met de hand geknipt. Op de draad. Daarna beginnen de banen aan hun reis langs de vele machines van de afdeling stofbewerking, totdat zij gestoomd en afgewerkt in plastic hoezen op transport gaan. A House of Happiness beschikt over de nieuwste technologieen, maar heeft ook mensen in huis die ambachtelijke stoftechnieken perfect beheersen.
   

Reinigingsadvies

Om teleurstellingen te voorkomen, die na een foutieve wasbehandeling kunnen ontstaan, geven wij u onderstaand gaarne enkele richtlijnen met betrekking tot de reiniging van gordijnen, inbetweens en vitrages.

Textielbehandelingssymbolen

 Beperkt programma max 40°C
 Niet wassen
 Niet bleken
 Niet in droogtrommel
 Max. 110°C
 Niet strijken
Mild proces professionele reiniging
 Niet chemisch reinigen


Om de beste resultaten bij het reinigen van gordijnen, inbetweens en vitrages te bereiken, adviseren wij u in de meeste gevallen een CHEMISCHE BEHANDELING. Er zijn echter gordijnen die juist niet chemisch gereinigd mogen worden, dit wordt altijd aangegeven door de behandelingssymbolen. Over het algemeen behouden bij chemisch reinigen de kleurstoffen goed hun echtheid, wordt de greep van de stof zo weinig mogelijk aangetast en wordt eventuele krimp tot een minimum beperkt.

Indien de gordijnen, inbetweens of vitrages toch zelf gewassen worden, dit mag alleen als dit wordt aangegeven volgens de behandelingsymbolen, dienen de volgende regels in acht te worden genomen: (Let op! De meeste huishoudwasmachines hebben te beperkte trommelinhoud)
 1. Ruim sop in teil of bad (niet in sop laten staan). Bij machinewas trommel maximaal tot 2/3 vullen om grote wrijving van de stof met de wastrommel te voorkomen, wat wrijfvlekken kan veroorzaken;
 2. Maximale temperatuur volgens wasinstructie;
 3. Niet wringen en boenen;
 4. Nat ophangen;
 5. Om verkleuring bij het wassen te voorkomen raden wij een bont of liever nog een fijnwasmiddel aan, zonder optisch wit of bleekmiddel;
 6. Houdt er rekening mee dat een eventuele krimp tot 3% acceptabel is.
 7. Niet centrifugeren.


Klachten op stoffen die niet volgens de behandelingsinstructie zijn gereinigd, kunnen wij niet in behandeling nemen

Indien u zelf gaat wassen spreekt het voor zich, dat u voor de behandeling de haken dient te verwijderen. Licht gekleurde stoffen dienen bijtijds gereinigd te worden, aangezien deze eerder optisch vuil zijn.

Let op stoffen die voorzien zijn van een Pufprint (rubberachtige print). Deze stoffen mogen alleen indirect gestreken worden, om vervorming te voorkomen. Bijvoorbeeld d.m.v. een lap tussen de strijkbout en de stof.

Wasvoorschriften voor gordijnstoffen
Indien de gordijnen zelf gewassen mogen worden, dient het volgende in acht te worden genomen:

 • Sommige stoffen moeten na het wassen gestreken worden, als dit mag volgens de behandelingssymbolen.
 • Wees uiterst voorzichtig met stoomstrijken.
Wasvoorschriften voor vouwgordijnen
Voor het reinigen van een vouwgordijn kunnen de wasinstructies van de stof worden gehanteerd. U dient bij het reinigen van het vouwgordijn als volgt te handelen:
 • Maak de optrekkoorden aan de achterzijde van het product los.
 • Verwijder vervolgens de koorden, haal deze door de oogjes.
 • Haal de stof van het klittenband los.
 • Verwijder, indien aanwezig, de baleinen en was het doek volgens het wasvoorschrift
Wasvoorschriften voor inbetweens
De meeste inbetweens kunnen heel goed zelf gewassen worden, als dit wordt aangegeven door de behandelingssymbolen. Indien de inbetweens zelf gewassen mogen worden, dient het volgende in acht te worden genomen:
 • De meeste stoffen moeten na het wassen gestreken worden, als dit mag volgens de behandelingssymbolen.
 • Wees uiterst voorzichtig met stoomstrijken.
Wasvoorschriften voor vitrages
De meeste vitrages bestaan voor 100% uit polyester, daarom kunnen ze goed gewassen worden. Een voordeel van polyester is namelijk dat het nagenoeg niet kreukt en krimpt.
 • Als volgens de behandelingssymbolen wordt aangegeven dat de vitrage met de hand gewassen moet worden, kan dat het beste in ruim water van maximaal 30°C worden gedaan.
 • Als volgens de behandelingssymbolen wordt aangegeven dat de vitrage in de wasmachine mag worden gewassen, raden wij aan een waszak (bijvoorbeeld eensloop) te gebruiken, om schuurplekken te voorkomen.
 • Niet centrifugeren

Veloursgordijnen
Veloursgordijnen mogen niet zelf gewassen worden; nevelen mag wel. Als uw veloursgordijnen gekreukeld of geplet zijn, kunt u ze nevelen met een plantenspuit, daarna moet u de gordijnen gesloten houden tot ze droog zijn. Wij adviseren gordijnkwasten of gordijnstangen om de gordijnen zo lang mogelijk mooi te houden.


Textielkennis


Ausbrenner (burned-out,devoré)
Een semi-transparant doek in een combinatie van een natuurlijke en een synthetische vezel, waarbij dessinering ontstaat door een chemisch proces. Hierbij wordt de natuurlijke vezel deels weg geëtst (gebrand).

Batist
Fijne in linnenbinding geweven transparante stof met katoenen optiek ook wel inbetween genoemd.

Bouclé
Garens met grote of kleine lussen, geven stoffen een rul of korrelig uiterlijk.

Changeant
Veelal uni stoffen met contrasterende kleuren in de ketting en de inslag waarbij een weerschijn effect ontstaat wat een sterk wisselend kleureffect in de plooivouw laat zien, vaak in taft kwaliteiten.

Chenille
Een effectgaren wat voornamelijk in de inslag verwerkt wordt. In de inslagdraad zijn losse vezels/pooltjes verwerkt zodat een soort garenpool ontstaat. Dit geeft de stof een hoog aaibaarheidsgehalte en veloursachtig uiterlijk.

Double face
Een dubbel weefsel waarbij beide zijden verschillen in uiterlijk en beide als "goede kant" gebruikt kunnen worden.

Epinglé
Oude techniek waarbij speciale roedenweefmachines een weefsel met al of niet doorgesneden lussen. Hierdoor ontstaat een veloursachtig weefsel met jacquard motieven.

Inslag
Breedtedraden van een weefsel.

Jacquard
Weefsel waarbij dessinering ontstaat door ingeweven patronen. Dat kan variëren van zeer eenvoudig tot erg ingewikkelde en rijke patronen. Naam komt van de Franse uitvinder van de Jacquard-weefmachine,
J.M. Jacquard (1752 - 1834).

Katoen (co)
Natuurlijke vezel gemaakt van zaadpluizen van de katoenstruik. In deze vorm lijkt de katoen op watten. De lengte van de vezel bepaalt de eigenschappen. Katoen is sterk, slijtvast, goed vochtabsorberend, te strijken bij hoge temperatuur. Nadelen: neiging tot kreuken en beïnvloedbaar door luchtvochtigheid.

Ketting
Lengtedraden van een weefsel.

Linnen (li)
Vlas, natuurlijke vezel verkregen uit plantenstengels na een rottings- en drogingproces.

Microvezel of microfiber
Zijn zeer fijne polyester of polyamide vezels. Weefsels die zijn gemaakt van microvezels zijn glad, dicht en erg geschikt om te ruwen zodat een zachte toplaag ontstaat, geeft een perzikhuid optiek.

Panama
Is een verzamelnaam voor veelal katoenen stoffen met een matjesbinding (mattingsbinding). Dit is een platbinding met 2 garens naast elkaar, ook wel dubbel plat genoemd.

Platbinding
De binding van een weefsel waarbij de kettingdraden en de inslagdraden elkaar één op één kruisen. De stof heeft aan beide zijden hetzelfde bindingspatroon.

Polyester (pe)
Is een veelgebruikte synthetische vezel met een hoge slijtweerstand, een goede stabiliteit en hoge lichtechtheid. Geproduceerd vanuit aardolie. Een dikke, vloeibare massa wordt door spindoppen geperst zodat een mogelijk eindeloos lange filament/vezel ontstaat.

Ribfluweel
Manchester in overlangse ribbels geweven en dan doorgesneden, inslag fluweel. Veelvuldig gebruikt voor werkkleding en confectie. Een smalle rib heet corduroy.

Satinet
Katoenen voeringstof in satijnbinding met glans die ontstaan is door persen.

Satijn (binding)
De naam is afkomstig van het Italiaanse seta (zijde) doordat het weefsel een glad, gesloten en met name een glanzend oppervlak vertoond, veroorzaakt doordat ketting- en inslagdraden elkaar minstens vier op één of omgekeerd kruisen.

Shantung
Oorspronkelijk een weefsel in platbinding van zijde uit China (provincie Shantung). Imitatie Shantung wordt vaak van viscose gemaakt.

Taft
Perzisch Taftah (spinnen) tafteh (glanzend) een dicht fijndradig beetje stijf weefsel in platbinding van zijde/viscose of synthetische vezels.

Twill
Engels woord voor keper, weefsels vaak in katoen of katoenmix uni kwaliteit met sterk geprononceerde diagonale lijnen.

Velours
Katoenen kettingfluweel gordijnstof met een poolrichting (vleug) waardoor verschil in kleurdiepte ontstaat. Normaliter wordt velours met de vleug omhoog verwerkt zodat de meest intensieve kleur in het zicht komt.

Viscose (vi)
Synthetische vezel gewonnen uit plantaardige vezel. Is vochtgevoelig, neiging tot kreuken maar vertoont mooie zijdeachtige glans.

Voile
Frans voor sluier. Luchtige, doorzichtige meestal synthetische weefsels.

Zijde
Natuurlijke vezel gesponnen door de zijderups. Fijne glanzende onregelmatige draad. Niet erg duurzaam en erg lichtgevoelig.
 
Bron: http://www.gordijnenopmaatlatenmaken.nl/gordijnen-op-maat-laten-maken/
 
Bron: http://www.gordijnenopmeten.nl/
 
Gordijnen op maat laten maken, Gordijnen op maat maken, Gordijnen online bestellen, Verduisterende Gordijnen op maat. Goedkope gordijnen op maat.