PVC Vloer over plavuizen met vloerverwarming.

PVC Vloer over plavuizen met vloerverwarming.

Vloerverwarming?
Geen probleem, dit product geleid de warmte perfect en is door zijn geringe dikte dus uitermate geschikt. Heeft u nu plavuizen liggen met vloerverwarming?
Wilt U iets anders, maar ziet U er tegen op om de plavuizen er uit te halen. Ook geen probleem. Wij egaliseren uw vloer en leggen er een PVC planken overheen. Zo blijft U toch genieten van een lekker warme vloer.

De bestaande tegel/plavuizen vloer, dient  goed geisoleerd te zijn van onderaf of er moet voldoende ventilatie aanwezig zijn. Bij een verdiepingsvloer is dit niet belangrijk.

De bestaande tegel vloer heeft altijd kunnen ademen (zijn vocht kwijt kunnen raken) door middel van de aanwezige voegen. Nu we van plan zijn om een pvc vloer over de plavuizen vloer heen te leggen, sluiten we als het ware de hele vloer af dit betekent dat eventueel aangetrokken vocht niet meer weg kan en zich hierdoor zal gaan ophopen onder onze nieuwe pvc vloer, met alle nare gevolgen van dien.

De werkzaamheden bij het plaatsen van een pvc vloer over plavuizen met vloerverwarming zijn:

-Kijk of de ondervloer( vaak zand cement) is geisoleerd en/of er voldoende ventilatie aanwezig is.  De ondervloer moet droog zijn  maar ook droog blijven.  Zo niet dan dit alsnog laten doen!

-Plavuizen moeten worden ontvet. Hierna de vloer twee keer na moppen met schoonwater.

-De plavuizen opruwen met schijfmachine e.o. het gebruik van een slijpschijf.

-Eventueel weg slijpen van hogere delen.

-De vloerverwarming dient uit te staan voor aanvang van de volgende werkzaamheden.

-Aanbrengen Primer hechtmiddel, t.b.v. de egaline.(eventueel een primer met quartz zand erdoor vermengd, deze is wel duurder als gewone standaard primer maar geeft een veel betere hechting).

-Egaliseren plavuizen. (standaard 2 á 3 mm) Het kan voorkomen de de plavuizen vloer niet in één keer geëgaliseerd/afgesmeerd kan worden, dit is niet altijd van te voren te voorzien  en hangt van de voeg tussen de bestaande tegels af.  Uiteindelijk gaat het om het eindresultaat. Het dus best mogelijk dat er een tweede laag egaline nodig blijkt te zijn om tot het gewenste eindresultaat te komen.

-Opschuren egaline laag. (het verwijderen van luchtbelletjes en eventuele oneffenheden, tevens t.b.v. de hechting voor de lijm).

-Leggen/Verlijmen pvc vloer.

Als de vloer dan is gelegd kan de vloer licht vochtig worden gereinigd. Nadat de vloer is gereinigd en de lijm voldoende is gedroogd. (na 48 uur) mag de vloerverwarming weer langzaam worden opgestookt! Desgewenst kunt u de vloer nog voorzien van een extra Polish laag.

Veel plezier met uw nieuwe pvc op vloerverwarming!

Voor vragen en of het maken van een afspraak, 0224-850655. Of vul het ontactformulier in. Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze en u bent natuurlijk ook van harte welkom in onze showroom.

 

pvc vloer over tegels met vloerverwarming, pvc vloer over plavuizen met vloerverwarming, pvc vloer vloerverwarming ondervloer, pvc vloer over tegelvloer met vloerverwarming