Opstartprotocol vloerverwarming pvc vloeren

Opstartprotocol vloerverwarming pvc vloeren.

1.Opstartprotocol ingefreesde vloerverwarming

2.Opstartprotocol vloerverwarming draadstaalmatten en noppenplaten

1.Opstartprotocol ingefreesde vloerverwarming

Bij een ingefreesde vloer, moeten de gleuven vakkundig opgevuld worden. Hierna zal de vloer zo lang nodig moeten drogen (gemiddeld 24 uur). De temperatuur zal minimaal 18°C moeten zijn in de ruimte.

Hierna zal de gehele vloer geëgaliseerd moeten worden met een laag dikte van ongeveer 3 mm. De vloer zal zo lang nodig moeten drogen (gemiddeld 48uur). De ruimte dient wel goed geventileerd te zijn omdat al het vocht er uit moet.

Tijdens het leggen van uw PVC vloer moet de vloerverwarming uit. Let op dat de temperatuur in de te leggen ruimte rond de 18°C moet zijn.

Daarna kunt u langzaam in ongeveer 21 dagen opstarten naar de maximumtemperatuur. Afhankelijk van de installatie kan de maximumtemperatuur en de lengte van de opstartperiode verschillen. Doe dit altijd in overleg met uw vloerverwarmingsinstallateur.

Te snel opstarten op een te hoge temperatuur kan tot scheuren en vervormingen van de vloer leiden.

De oppervlaktetemperatuur van de vloer mag nooit boven de 28°C komen, zoals aangegeven bij elk merk PVC vloer. Dit om schade te voorkomen aan uw vloer.

Mocht de watertemperatuur boven de 33°C of de vloertemperatuur boven de 28°C komen dan dient de watertemperatuur niet verder te worden verhoogd en moet direct de afkoelcyclus worden ingezet. Schakel eventueel ook de hulp in van uw vloerverwarmingsinstallateur.

2. Opstartprotocol vloerverwarming draadstaalmatten en noppenplaten

Let op: De watertemperatuur en oppervlaktetemperatuur zijn verschillende dingen.  De oppervlaktetemperatuur mag nooit de  28°C  overschrijden

De watertemperatuur kan lager of hoger zijn dan hier beschreven i.v.m allerlei factoren. Overleg altijd met uw vloerverwarmingsinstallateur. 

Temperatuur regelen bij verdeelstuk toevoer (kamertemperatuur thermostaat gewoon op 20 graden)

Opstookprotocol:

Watertemperatuur/omgevingstemperatuur

Dag 1: +1°C

Dag 2: +1°C

Dag 3: +1°C

Dag 4: +1°C

Dag 5: +1°C

Dag 6: +1°C

Dag 7: +1°C

Dag 8: +1°C

Dag 9: +1°C

Dag 10: Doorgaan tot max. van ongeveer 30°C. In de winter kan de temperatuur iets hoger worden gezet, maar de vloer mag nooit boven de 28°C komen.

Uw vloerverwarming zal doorgaans op één en dezelfde temperatuur staan!

Bron:https://www.vivafloors.nl/productinformatie/opstartprotocol-vloerverwarming/

Opstartprotocol vloerverwarming pvc vloeren