Krassen wegwerken in uw pvc vloer.

Krassen die zijn ontstaan, door het niet gebruiken van goede viltglijders.

Tip: Bewaar altijd een paar planken/tegels of bestel een pak extra! en leg deze bijvoorbeeld onder uw keuken.

Het is helaas niet altijd te voorkomen dat er hinderlijke krassen ontstaan in een mooie PVC vloer. Indien het een klik PVC vloer betreft zou  u kunnen besluiten het beschadigde deel te vervangen. Bij  verlijmde pvc  vloeren is het vervangen van een paneel/plank iets lastiger maar dit is te doen: Verwarm uw plank en/of pvc tegel met een verfbrander zodat deze soepel wordt en  hierdoor makkelijker op te nemen is. Bij het verwijderen kan er iets van de ondervloer mee worden genomen, smeer dit eerst weer in 1 of 2 keer goed vlak.  Breng hierna de pvc lijm aan en laat de lijm enkele minuten drogen, plaats dan de nieuwe plank/tegel in het lijmbed en druk deze stevig aan. Verwijder eventueel lijm restjes met een licht-vochtige doek.

De meeste onderhouds producten camoufleren de in uw pvc vloer ontstane krasjes!

Om krassen weg te werken of zoveel mogelijk te camoufleren adviseren wij 2 verschillende producten:

Dr. Schutz Scratchfix: bekijk HIER het instructiefilmpje

Quick Step herstellingskit: bekijk HIER het instructiefilmpje

Een goede aanvulling op het assortiment van Dr. Schutz is de Scratchfix PU Reparatiestift. Deze speciale stift is zeer geschikt om enkele krassen in elastische vloeren op te vullen. De stift is toepasbaar op Lino of PVC PU vloeren. De PU Reparatiestift wordt geleverd per set met de PU Reparatiespray, inclusief penseel, schuurpad, katoenen doek en kunststof schraper.

 

Kleine beschadigingen kun je gemakkelijk in de oorspronkelijke kleur herstellen dankzij de Quick-Step herstellingskit. Boots gewoon de kleur van de beschadigde planken na met een van de zeven wasblokjes die speciaal zijn geselecteerd om alle vloerbekledingskleuren te dekken. De herstellingskit bevat een smeltmes, een reinigingskam en zeven wasblokjes voor alle vloerkleuren. Bekijk de kleurentabel om precies te weten welke kleuren was je moet mengen om de kleur van de vloer te krijgen.

Krassen en beschadigingen voorkomen is natuurlijk altijd beter. Een goede entree-mat draagt hier natuurlijk aan bij. Het beschermen van meubels/stoelpoten is ook van wezenlijk belang. Hiervoor hebben wij een eigen assortiment  vilt en viltglijders. Daarnaast verkopen wij een zeer uitgebreide collectie van Scratch No More.